KVAŠENÁ ZELENINA MODERNĚ
Zlín
Sobota 14.9.2019
WORKSHOP MODERNÍCH A JEDNODUCHÝCH ZPŮSOBŮ DOMÁCÍHO KVAŠENÍ ZELENINY
Podzim je čas převratu. Letní grilovačky a dovolené jsou ty-tam, dny se nám zkracují a důsledkem měnícího se počasí začínáme být častěji nachlazení. Vitamínové preparáty v lékárnách bereme útokem a "studené" saláty, které jsme v kilech křoupali v létě, najednou tak netáhnou.
Podzim je ale také doslova nůší parádních druhů zeleniny, které jsou ideální pro delší uchování. A právě kvašení nám nabízí možnost vychutnávat si je téměř celou zimu (pokud tak dlouho odolají naším jazýčkům), ale především jimi tělu dodat celou škálu vitamínů zcela přírodní formou, a podpořit tak celkovou imunitu.
Pojďte se naučit kvasit zeleninu moderním způsobem. Nepotřebujete k tomu ani studený sklep, ani velké hrnce! Můžete bez zápachu kvasit v bytě, můžete v malých dávkách experimentovat s recepty, nemusíte kontrolovat jestli Vám někde něco nepřeteklo.
Naučím Vás, jak na to!
- jak připravovat různé druhy zeleniny, pro dosažení optimálního výsledku
- vysvětlím rozdíly mezi přírodně kvašenou a nakládanou zeleninou, a proč je to důležité vědět z výživového hlediska
- jak vybrat správnou sůl a další ingredience
- ukážu moderní vybavení pro kvašení - malé hrnce, kvašení přímo ve sklenicích, samokvasící zařízení bez nutnosti kontroly
- probereme nejčastější problémy a jak se jim vyhnout
- ochutnáme tradiční i neobvyklé recepty inspirované mými cestami po světě (těšit se můžete například na kvašenou dýni na kari nebo speciální vánoční zelí)
Budeme předvádět, ochutnávat, vysvětlovat si. Nabídnu možnost koupit si kvasící vybavení, se kterým pracuji a budu předvádět (nezastupuji žádnou značku, jedná se o mou osobní zkušenost!!). Součástí ceny jsou jako vždy i materiály a poznámky, které si odnesete.