KŘUPAVÁ PROBIOTIKA
Objevte kouzlo fermenované zeleniny neobvyklých chutí! Přijďte se naučit vytvořit si tyto poklady doma moderním a opravdu jednoduchým způsobem.
20.9.2025 v Klecanech
- Potřebujete na podzim posílit imunitu?
- Rádi byste přirozenou cestou doplnili to, co dnešní strava často postrádá?
- Chcete nakopnout spalování a zrychlit metabolismus?
- Hodila by se vám levná a dostupná cesta, jak mít doma "superfood"?
- Oceníte na svém talíři nové chutě?
- Rádi byste uměli fermentovat, ale nevíte jak na to? Aby to nedopadlo blbě...
PŘIJĎTE NA DOPOLEDNE PLNÉ PRAKTICKÝCH UKÁZEK, OCHUTNÁVÁNÍ A KŘUPAVÉ INSPIRACE...
CO NÁS ČEKÁ?

Vysvětlíme si rozdíly mezi přírodně kvašenou a nakládanou zeleninou, a proč je to důležité vědět z výživového hlediska
Nasajete inspiraci, jak pečovat o své střevní zdraví přirozeně a prakticky

Ochutnáme tradiční i neobvyklé recepty inspirované mými cestami po světě. Těšit se můžete na fermentované zelí opravdu překvapivých chutí (třeba i speciální vánoční), dýni na kari nebo jemné kimchi
Řekneme si, jak připravovat různé druhy zeleniny, pro dosažení optimálního výsledku

Zjistíte, jak jednoduchá je příprava doma.
Ukážu vám moderní vybavení pro kvašení - malé hrnce, kvašení přímo ve sklenicích, samokvasící zařízení bez nutnosti kontroly
Probereme nejčastější problémy a jak se jim vyhnout
ČASTO VE SVÉ VÝŽIVOVÉ PRAXI SLÝCHÁM OD KLIENTEK A KLIENTŮ SPOUSTU NÁMITEK. A MOŽNÁ I VY JE MÁTE V HLAVĚ...
JÁ UŽ BERU PROBIOTIKA Z LÉKÁRNY!
Tak proč ztrácet čas s tímto, že? Jenže fermentovaná zelenina je jako probiotika + vitamíny + vláknina v jednom. A takový superkoktejl vám v lékárně prostě neprodají... A navíc, je to potravina, která stimuluje trávení a pomáhá udržovat rovnováhu v těle.
„Vynikající ochutnávky mě přesvědčily, že to má smysl a význam se ke kvašení znovu vrátit s novým čerstvým přístupem. Je to superpotravina, která chutná skvěle a cítím se po ní báječně"
KYSELOU ZELENINU FAKT NEMUSÍM!
Zapomeňte na kyselou okurku nebo pytlík kvašeného zelí z obchodu! Domácí kvasíky chutnají jemně, protože celý proces je pod vaší kontrolou. Je to prostě kouzlení v přímém přenosu. Na workshopu ochutnáte zeleninu s bylinkami, kořením, v kombinacích, které by vás možná nikdy nenapadly.
„To tvoje červené zelí je fakt úžasné! Křupavé, skvěle vyvážené. A to, že je v něm i zdravý křen jsem fakt nepoznala. Jak takové kombinace vůbec vymýšlíš? Díky za inspiraci!“
NEMÁM NA TO DOMA MÍSTO A NAVÍC TO SMRDÍ!
Nepotřebujete chladný sklep ani spoustu místa na velký "kyseláč". Já kvasím několik druhů zeleniny zároveň, v bytě, na kuchyňské lince! Naučím vás správně připravit zeleninu a malé nádoby, a pak už se o to postará sama příroda. Smrádek se prostě nebude konat, to bychom doma taky "nedali"
„Jak jste říkala, že máme dát fakt hodně česneku, tak já se nejdřív zděsila. To nebude doma nikdo jíst! Ale ta dýně na kari je u nás teď favorit. To je taková lahoda!“
ZKAZÍ SE TO DŘÍV NEŽ TO STIHNU SNÍST!
Tomu úplně rozumím... jenže pravda je, že kvalitně vykvašená zelenina vydrží v lednici třeba i půl roku. Takže je úplně v pohodě ujídat po troškách, k takovým jídlům, kde se vám to chuťově nejvíc hodí. Koneckonců, probiotické tabletky taky nejíme po celých platíčkách, že?
„Ten kvasící systém je boží. Tak jednoduché, a přitom můžu experimentovat v malém množství. Hrozně se mi líbí, jak jste praktická. Já s tím taky nechci trávit hodiny. Moc děkuju za přínosný workshop.“
KŘUPAVÁ PROBIOTIKA - DOPOLEDNE, KTERÉ ZMĚNÍ VÁŠ POHLED NA FERMENTOVANOU ZELENINU!
MŠ ASTRA - HORNÍ SÁL
20. září 2025
PRO KOHO TO JE?
CO SI ODNESETE

Ivana Kuňáková
Výživovému poradenství se věnuji od roku 2019, formou privátní praxe s klienty a workshopy zdravého stravování. Výživu jsem studovala na Institute of Health Sciences v Dublinu. Neuznávám diety a předepsané jídelníčky dávám opravdu jen v nutných případech. Můj přístup s klienty je spíše zaměřen na rozumnou přirozenost, která je ale opřená o věděcky podložená fakta a studie.
Fermentaci se aktivně věnuji už mnoho let. V mé lednici žije chlebový kvásek, který nám každý týden dopřává domácí pecen. Kvasím zeleninu na milion způsobů, už roky mám pořád stejnou kombuchu "matku", ze které se pravidelně rodí ovocem a kořením ochucené zázraky. Můj pětiletý syn miluje kefírové zmrzky a kefíry v jogurtu. Mám za to, že jsme zdraví, protože si pravidelně dopřáváme fermentované potraviny.
Jsem ale moderní velmi zaměstnaná žena. Takže všechny postupy jsem si vyladila tak, aby vyhovovaly mému životnímu tempu. A moc ráda vám je předám, abyste zjistili, že je to fakt jednoduché. A protože jsem procestovala velký kus světa, do svých receptů ráda dávám chutě koření blízkého východu nebo třeba Indie.
VÍCE O MĚ ZDE
UDĚLEJTE JEDNODUCHÝ KROK K LEPŠÍMU ZDRAVÍ... Z MALÝCH SKLENIC VELKÁ SÍLA PRO TRÁVENÍ, IMUNITU I ENERGII.
A TY CHUTĚ VÁS ZARUČENĚ PŘEKVAPÍ!
STORNO PODMÍNKY:
Někdy se může stát, že se semináře nebudete moct zůčastnit. Snažím se maximálně vyjít vstříc, pokud tato situace nastane. Příprava semináře mě ale stojí úsilí a jsou s ním spojeny i mé náklady, a proto platí storno podmínky níže:
- Storno více než 14 dnů před začátkem akce = bez storno poplatku
- Méně než 14 dnů před začátkem akce nebo se vůbec nezúčastníte = storno poplatek 100%. Toto platí i v případě, pokud jste se na seminář přihlásili v době kratší než 14 dnů před jeho konáním.
Vždy můžete svoji přihlášku bezplatně převést na vámi zvoleného náhradníka. Pokud budu mít náhradníky ze své strany, informuji vás o tom.